ATG – toneelgezelschap

Het Aartselaars Toneelgezelschap heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de culturele activiteit te stimuleren door het opvoeren van toneelvoorstellingen en aanverwante activiteiten in Aartselaar en daarbuiten.

De post Corona herstart noopt ons voorzichtig te plannen. Traditiegetrouw zullen wij producties brengen in het genre van volavond- voorstellingen en het klassieke ontbijttheater.

De toneelvereniging is gesticht in 1966 door een initiatief van Frans De Wever die de versnipperde toneelkrachten in die tijd opnieuw heeft verzameld. De “eerste productie” was een gastopvoering voor de Koninklijke Fanfare “St. Franciscus-Xaverius”, “Het vonnis” een thriller van Claude Spaak in regie van Leo Ceulemans. Spoedig volgden “Niets dan de waarheid” (Fr. Cools) en “Een inspecteur voor U” (J.B.Priestley). Met het eerste blijspel “Patsy” van Barry Connors werd in 1968 aan de bekendheid van de kring bij het publiek gestalte gegeven. De successtory werd aangevuld met o.a. “De Fluwelen Handschoen” van Rosemary Cassy waarbij het ATG voor het eerst een bomvolle zaal en een groot succes had.

In die lange toneelgeschiedenis brengen wij sinds 1991 toneelproductie in het Cultureel Centrum ‘t Aambeeld. Zo verwierven wij expertise en ‘know-how’ in de amateur toneelwereld dankzij de grote groep mensen zich achter de schermen inzetten voor decor, kostumering, technische of administratieve zaken, promotie, toog, vestiaire en vele andere facetten die een toneelkring nodig heeft om te overleven.